Nieuws Limburg 27 banen ‘gered’ bij Ineos in Tessenderlo

27 banen ‘gered’ bij Ineos in Tessenderlo

27 banen ‘gered’ bij Ineos in Tessenderlo

Bij Ineos ChlorVinyls in Tessenderlo worden geen 117, maar 90 voltijdse banen geschrapt. Dat is het resultaat van de nu afgesloten informatie- en consultatiefase zoals voorzien in de Wet Renault. De bonden willen echter nog meer uit de brand slepen.

Eind februari kondigde de directie van Ineos de noodzaak van een ingrijpende herstructurering aan omdat de markten voor zijn producten (chloor-alkali en pvc) fors waren teruggevallen. Het bedrijf kwam tot die conclusie na een onderzoek van zes maanden.

Tijdens de bijzondere ondernemingsraad van woensdag heeft de directie van Ineos (dat nog Limburgse Vinylmaatschappij heette toen het een onderdeel was van Tessenderlo Chemie) zijn finaaal herstructureringsplan voorgesteld. Behalve een aantal besparingen heeft de directie het aantal te schrappen jobs met 27 verminderd tot 90 (op een totaal van 667). “Dankzij het constructief overleg – waarbij meer dan 480 vragen en suggesties zijn behandeld – hebben we ons initieel plan kunnen aanpassen”, zegt sitemanager Luc Leunis. “We hopen het sociaal plan zo snel mogelijk te kunnen afronden, met voor iedereen maximale kansen op de arbeidsmarkt.”

Gemengd
De bonden reageren eerder gemengd. “Enerzijds content dat we 27 banen hebben kunnen redden, anderzijds blijven we met 90 verloren jobs in de maag zitten. Onder meer omwille van de veiligheid zien we dat niet zitten”, zegt secretaris Eddy Kellens (ACV). “We gaan voor geen gedwongen ontslagen.” Zijn collega Rob Urbain (ABVV) zit op dezelfde golflengte. “Een sociaal plan waarin gedwonen ontslagen voorzien zijn, is geen sociaal plan en is voor ons onaanvaardbaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.