Nieuws Limburg 28 ambachtelijke bedrijven zijn zondag open

28 ambachtelijke bedrijven zijn zondag open

28 ambachtelijke bedrijven zijn zondag open

Zondag 5 februari vindt de Dag van de Ambachten plaats. Die dag zet een groot aantal Vlaamse ambachtslieden, waaronder chocolatiers, decorateurs, fotografen, goudsmeden, kunstenaars of wijnbouwers, de deuren open voor het grote publiek. Ook in Limburg doen een kleine 30 bedrijven mee. Een lijst van deze ondernemingen kan je vinden door op deze link te klikken.

Er zijn ook thematische routes uitgestippeld, die je langs een 5-tal deelnemers leidt die allemaal iets met elkaar te maken hebben. Deze zijn eveneens terug te vinden op de site www.dagvandeambachten.be.

Ondertussen bevestigt de sector van ambachtslui de nood aan meer eigentijdse ondersteuning en sensibilisering rond vakmanschap. Uit een rondvraag blijkt dat 66% van die ambachtelijke ondernemers nog steeds het gevoel heeft ondergewaardeerd te zijn. Ook de bekendheid van ambachtelijke producten moet beter. De ondernemersorganisatie Unizo werkt daarom aan een kwaliteitslabel. 77 % van de betrokken ondernemers is daar voorstander van. Evenveel bepleiten een wettelijk bescherming van de benaming “ambachtelijk product” zoals dat onder meer in Frankrijk het geval is. Amper 14 % van de ambachtelijke ondernemers zegt voor hun producten een correcte prijs te ontvangen. Maar liefst 73 % wil meer loon naar werk. Daarom beklemtoont Unizo de noodzaak voor een verdere professionalisering van deze sector, zeker wat betreft de rendabiliteit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.