Nieuws Limburg 3 nieuwe afdelingen en 10 jobs bij Gobo

3 nieuwe afdelingen en 10 jobs bij Gobo

3 nieuwe afdelingen en 10 jobs bij Gobo

Het familiale transportbedrijf Gobo uit Lanaken blijft ondank de malaise in de sector, niet bij de pakken zitten. Zaakvoerder Jurgen Gobyn kondigt de oprichting van 3 nieuwe afdelingen aan, die meteen ook 10 extra jobs opleveren. Mooi zo.

De eerste afdeling die werd opgestart, is die voor ziekenhuislogistiek. “Het is gestart met een opdracht voor het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, nu 1,5 jaar geleden,” vertelt Jurgen Gobyn. “Daarbij hebben een aangepast voertuig gekocht om de totale logistiek tussen de centrale sterilisatieafdeling en de verschillende ziekenhuizen en operatiekamers te verzorgen. Het contract werd zopas uitgebreid met transporten van bloed- en urinestalen, documenten en medicamenten tussen de verschillende sites groep. Vandaar dat we hier nu een apart afdeling voor gestart hebben en de gesprekken met andere ziekenhuizen hebben aangeknoopt.”

Gobo nieuwe voertuigenEen tweede nieuwe afdeling, is bestemd voor transport van tankcontainers. “Naast de vloeistoffen die we via onze 50 tankwagens vervoeren, zijn we gaan uitkijken naar containers, die ook via het spoor en schip kunnen getransporteerd worden,” aldus Gobyn. “We zijn door de Europese concurrentie verplicht om steeds naar de goedkoopste oplossing te zoeken. Met de aankoop van eigen tankcontainers kunnen we nu de juiste keuzes maken.”

Tot slot start Gobo met temperatuur gecontroleerde logistiek. “We hebben onze eerste voertuigen aangekocht om temperatuurgevoelige producten in optimale omstandigheden te transporteren”, legt de zaakvoerder uit. “Ik denk aan wijnen, medisch materiaal, microchips, enzovoort.”

Deze 3 afdelingen zijn nu al goed voor 10 extra jobs (2 bedienden en 8 chauffeurs) en afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit nog verder groeien. Gobo Transport & Logistics stelt 73 personen tewerk in zijn 2 vestigingen in België en 45 personen in Slovakije.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.