Nieuws Limburg 30.000 cardiologen vinden Fibricheck meest innovatieve

30.000 cardiologen vinden Fibricheck meest innovatieve

30.000 cardiologen vinden Fibricheck meest innovatieve

Het Limburgse bedrijf Fibricheck, dat een app heeft ontwikkeld waarmee je via de smartphone hartritmestoornissen kunt opsporen, is op het grootste congres voor cardiologen ter wereld, met een hoofdprijs aan de haal gegaan.

Zo’n 30.000 cardiologen uit alle uithoeken van de wereld verzamelden de afgelopen 4 dagen in Barcelona voor ESC 2017, het belangrijkste congres in de sector. Voor het eerst werd er aandacht besteed aan digitale gezondheidszorg en werd er een prestigieuze prijs toegekend aan het meest innovatieve project. Enter Fibricheck…

“We zijn uiteraard erg trots op deze award”, zegt Lars Grieten, CEO en co-founder van FibriCheck (een product van Qompium NV, wat een spin-off is van het ZOL en de UHasselt). “Het geeft een extra motivatieboost aan het hele team. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt om aan te tonen dat mobiele gezondheidszorg een belangrijke aanvulling kan zijn op de algemene gezondheidszorg. Dat we onze toepassing aan al deze professionals hebben kunnen voorstellen, is van ontelbare waarde en heeft onze toepassing weer wat bekender gemaakt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio