Nieuws Limburg 300 jobs minder in Limburgse bouwsector

300 jobs minder in Limburgse bouwsector

300 jobs minder in Limburgse bouwsector

In de Limburgse bouw is het aantal bouwarbeiders de voorbije jaren relatief stabiel gebleven rond 14.500. Maar in de loop van 2012 was een achteruitgang van ongeveer 300 jobs merkbaar. Dat heeft de Confederatie Bouw Limburg bekendgemaakt op de jaarvergadering die zopas werd georganiseerd voor een talrijk opgekomen publiek. De crisis, en bijkomend het schrappen van een aantal stimulerende maatregelen door de overheid (bv. voor renovatiewerken of zonnepanelen), waren de voornaamste oorzaken van het banenverlies. Toch zijn er volgens de CBL tekenen van beterschap. Er werden meer vergunningen voor flats en woningen afgeleverd dan in 2011, en ook het segment van de niet-woongebouwen zit in de lift.

Rik Mondelaers“Op langere termijn verwachten we een positieve evolutie in de woningbouw aangezien de bevolking en het aantal gezinnen sneller groeit dan verwacht en al deze gezinnen huisvesting nodig hebben,” zegt directeur Rik Mondelaers. “En ook voor de niet-woongebouwen als industrie-, handels- en kantoorgebouwen verwachten we dat het op lange termijn weer beter zal gaan, omdat de bevolkingstoename nu eenmaal een nood impliceert aan extra scholen, ziekenhuizen, sporthallen, enzovoort.”

De jaarvergadering werd afgesloten met de uitreiking van de award ‘Duurzame woning 2013’. De laureaat was een woning van Bjorn Vanoppen uit Herk-de-Stad. Aannemer Horemans uit Meeuwen-Gruitrode zorgde voor de uitvoering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Vestio vindt goede kadans

Projectontwikkelaar en immokantoor Vestio uit Hasselt is sinds het uitbreken van de coronacrisis met zowat 25 procent gegroeid. Door de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.