Nieuws Limburg 33 banen bedreigd bij bandenbedrijf Bandag

33 banen bedreigd bij bandenbedrijf Bandag

33 banen bedreigd bij bandenbedrijf Bandag

Bij Bandag in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) staan 33 banen op de tocht. Eigenaar Bridgestone heeft een transformatieplan opgesteld om de overcapaciteit en de winstgevendheid van de fabriek voor vrachtwagenbanden aan te pakken.

Bandag in Lanklaar maakt loopvlakken voor banden van vrachtwagens, in de gespecialiseerde volksmond ‘retread’ genoemd. Het gaat al jaren slecht in deze branche. De afgelopen jaren moesten er bij Bandag wel vaker een aantal mensen vertrekken en werd het personeel op regelmatige basis op economische werkloosheid gezet.

Op de bijzondere ondernemingsraad van woensdag werd nu een transformatieplan aangekondigd, “om de kostenstructuur en de efficiëntie van de fabriek te verbeteren om opnieuw winstgevend te worden”. Gert Jansen, directeur van de Bridgestone-fabriek in Lanklaar, zegt dat het doel van dit plan is om een duurzame toekomst voor het bedrijf te kunnen garanderen. “Te midden van een uitdagende en dalende markt, kampen onze retread-activiteiten sinds meerdere jaren met overcapaciteit en een gebrek aan winstgevendheid. Deze situatie is niet langer houdbaar en vormt een bedreiging voor de toekomst van de Bridgestone-site in Lanklaar. De enige oplossing is de efficiëntie te verhogen en de conversiekost te verlagen.”

Om dit te kunnen realiseren zou het totale aantal medewerkers mogelijk worden verminderd met 33 op een totaal van 133. “De potentiële impact op de betrokken medewerkers en hun families werd grondig geëvalueerd”, zegt Gert Jansen. “We streven naar een transparante en constructieve sociale dialoog om het voorgestelde plan en alle mogelijke gevolgen ervan in detail te bespreken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.