Nieuws Limburg 34 bedrijven willen vooroordelen bij aanwerving bannen

34 bedrijven willen vooroordelen bij aanwerving bannen

34 bedrijven willen vooroordelen bij aanwerving bannen

Al 34 Limburgse ondernemingen hebben ingetekend voor het Welt-traject van Voka Limburg. Het is een intensieve begeleiding die werk maakt van een beter personeelsbeleid. In totaal zullen er dit jaar 54 bedrijven geassisteerd worden via Welt.

Het Welt-traject is een gratis initiatief van Voka Limburg, waarbij deelnemers een op maat gemaakt actieplan voor hun HR-beleid krijgen. Ze nemen bovendien deel aan 6 netwerksessies. “Tijdens deze cursus kunnen bedrijven rekenen op zes maanden intensieve HR-coaching binnen de onderneming. Daarnaast staat ook kennis- en ervaringsuitwisseling centraal in de maandelijkse groepssessies”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg.

Virtual reality

De kick-off van Welt had ook een technologische hoogstandje in petto voor de deelnemers. Zo konden ze als één van de eersten een virtual reality-film ervaren, die vooroordelen op de werkvloer in beeld brengt. Tijdens deze unieke 360°-film, die POM Limburg onlangs ontwikkelde in samenwerking met verschillende partners, komen meerdere thema’s aan bod, gaande van migratieachtergrond tot een arbeidshandicap. De boodschap achter dit initiatief is duidelijk: talenten boven vooroordelen plaatsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.