Nieuws Limburg 36 hectare extra bedrijvenzone in Brustem

36 hectare extra bedrijvenzone in Brustem

36 hectare extra bedrijvenzone in Brustem

De Provincieraad heeft zopas de uitbreiding van het Brustem Bedrijvenpark (BIP) met 36 ha definitief goedgekeurd. Gedeputeerde voor Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&V): “Dit biedt kansen voor nieuwe bedrijvigheid en dus jobs. Deze uitbreiding is specifiek bestemd voor luchtvaartgerichte activiteiten en voor de aanleg van een degelijke toegang tot de vliegveldstartbaan. Verder wordt hier ruimte voorzien voor hoogtechnologische bedrijvigheid en regionale ondernemingen actief zijn in innovatieve toepassingen, evenals bedrijven die de fruitsector ondersteunen.”

inge moorsHet Brustem Industriepark bestaat momenteel uit een regionaal bedrijventerrein en een lokaal bedrijventerrein. Dit lokaal bedrijventerrein, 22 ha groot, is inmiddels volzet. Het regionaal bedrijventerrein heeft een oppervlakte van 45 ha, en wordt beheerd door BIP Brustem Industriepark (NV BIP), een gezamenlijke vennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg. “Via de uitbreiding wordt het regionale gedeelte vergroot en wordt het industrieel weefsel van de stad en de regio versterkt,” aldus Moors. “De landingsbaan biedt mogelijkheden voor zowel occasionele vliegactiviteiten als voor luchtvaartgerichte bedrijvigheid. Om de verbinding met de start- en landingsbaan te verbeteren, voorziet het plan ook de mogelijkheid tot de realisatie van een nieuwe taxibaan.”

Niets staat de uitbouw van een zogenaamde Drone Valley nu in de weg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.