Nieuws Limburg 3D-sector plooit zich dubbel voor ma(s)ker-space

3D-sector plooit zich dubbel voor ma(s)ker-space

3D-sector plooit zich dubbel voor ma(s)ker-space

Met de oprichting van een overkoepelende website worden vraag en 3D-aanbod van beschermingsmaterialen voor de Limburgse zorgsector in kaart gebracht.

De vraag naar gezichtsbescherming blijft groot in de zorgcentra. Vorige week startte Makerspace, een initiatief van Hogeschool PXL en UHasselt, met het 3D-printen van gezichtsschermen. Sinds vorige week draaien de 23 3D-printers van PXL en Uhasselt dag en nacht. Dagelijks produceren medewerkers en studenten zo’n 50 onderdelen voor beschermende gezichtsmaskers.

Nu lanceren zij een website, waar tegelijk zorgcentra hun noden kunnen doorgeven, én bedrijven die willen printen of mensen die materialen willen schenken, zich kunnen aanmelden. “Zo kunnen we de meest acute noden sneller opsporen en proberen weg te werken”, zeggen dr. Steven Nagels en prof. Wim Deferme.

Naast de gezichtsmaskers, bekijken PXL en UHasselt ook of het printen van mondmaskerclips, koppelstukken voor beademingstoestellen en andere materialen kunnen helpen in de strijd tegen Covid19. Neem zeker een kijkje als ook jij een bijdrage kunt leveren!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.