Nieuws Limburg 4 Limburgse bedrijven richten Bike Valley op

4 Limburgse bedrijven richten Bike Valley op

4 Limburgse bedrijven richten Bike Valley op

Vijf bedrijven die met (wieler-)sport te maken hebben, hebben donderdag Bike Valley opgericht. Het gaat om Ridley (racefietsen), Bio-Racer (kledij), het Antwerpse Lazer (helmen), Energy Lab (trainingsbegeleiding) en Golazo (sportmarketing en -management). Zij willen samen van Limburg een toponderzoekscentrum voor de wielersport maken. Eerste agendapunt is alvast de bouw van een windtunnel. Die zal 1 tot 1,5 miljoen euro kosten. Bike Valley krijgt de steun van Flanders’ Drive, de Vlaamse competentiepool van de voertuigindustrie in Lommel – dat eveneens interesse heeft in de mogelijkheden van de toekomstige windtunnel. Daarnaast krijgen de vijf steun van het Innovatiecentrum Limburg, dat zorgt voor de begeleiding van dit innovatief project, maar ook van de provincie Limburg en de werkgeversorganisatie Voka Limburg.

Voor Bert Celisvan Innovatiecentrum Limburg (foto) is de meerwaarde van Bike Valley duidelijk: samen met diverse kennisinstellingen kunnen de vijf bedrijven nieuwe hoogtechnologische fietsen, fietshelmen, fietskledij en nieuwe materialen en producten ontwikkelen. De sporter kan er ook terecht voor geavanceerde trainingsschema’s.

Vier van de vijf bedrijven zijn gevestigd Beringen-Paal en Tessenderlo. Helmenproducent Lazer komt uit Antwerpen. “Daarmee is meteen duidelijk gemaakt dat we ook open staan voor partners buiten Limburg,” aldus Celis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.