Nieuws Limburg 4 miljoen cash voor start-up die naar Diepenbeek komt

4 miljoen cash voor start-up die naar Diepenbeek komt

4 miljoen cash voor start-up die naar Diepenbeek komt

FOx Biosystems, een bedrijf dat een technologie heeft ontwikkeld om sneller stalen te onderzoeken voor de geneesmiddelenindustrie, krijgt een kapitaalinjectie van 4 miljoen euro. Omdat LRM één van de investeerders is, verhuist de spin-off van de KU Leuven met het hoofdkantoor naar BioVille in Diepenbeek.

We besparen u de details, maar het komt er op neer dat FOx Biosystems een technologie met sensoren heeft bedacht, waardoor wetenschappers veel sneller, efficiënter en gebruiksvriendelijker stalen kunnen analyseren. Vooral bedrijven en onderzoekscentra in de life sciences doen er hun voordeel mee.

FOx Biosystems werd opgericht in 2017 als een spin-off van de KU Leuven, en heeft dan ook de hoofdzetel in Leuven. Daar komt nu verandering in, want het hele hebben en houden verhuist naar Diepenbeek, waar investeerder LRM de incubator voor life sciences BioVille exploiteert. Samen met LRM leggen ook het Gemma Frisius Fonds en een aantal biotechinvesteerders de spaarcenten bijeen om tot een bedrag van 4 miljoen te komen. Het extra geld moet dienen voor nieuwe aanwervingen, om internationaal te groeien en de processen te optimaliseren.

“Het bedrijf is nog erg jong, maar we geloven sterk in het groeipotentieel”, zegt Katleen Vandersmissen, Head of Health & Care bij LRM. “Met deze financiële boost kunnen ze overgaan naar een volgende fase.” Filip Delport, mede-oprichter en doctor-bioingenieur aan de KU Leuven in de groep van (ook mede-oprichter) prof. Lammertyn, werd door de aandeelhouders aangesteld als CEO.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.