alvo-kortessem

4 van 10 beste retailconcepten zijn uit Limburg

Blabloom, de winkel voor kinderspulletjes van Jente Kasprowski uit Houthalen-Helchteren, is verkozen tot finalist van de beste retailconcepten in België (Mercurius-prijs). Een hele eer voor de start-up. “We zijn enorm fier dat we door de voorrondes zijn geraakt en nu al tot de top worden gerekend,” aldus de zaakvoerder.

Nog een Limburgse onderneming die het tot de 10 beste schopte, is Design is Wolf. De jonge onderneming van Ann-Pascal Bijnens (ex-UHasselt), Wim Alenus en Kristel Vanderlinden laat designmeubelen maken door Belgische en internationale ontwerpers.

alvo-kortessemDerde Limburgse zaak die meedingt naar de hoofdprijs, is Alvo Kortessem. Het is naast de vestigingen in Peer, Tessenderlo en Zonhoven, één van de parels aan de kroon van zaakvoerder Wouter Verhoeven. Het is overigens niet voor het eerst dat deze Alvo-winkels doorstoten tot de finale.

Tot slot is ook de Connections Travel Store in Hasselt genomineerd als één van de finalisten. Dit vooral dankzij de 'virtual reality' ervaring waarmee reizen worden voorgesteld en de thematische corners.

Een professionele expertenjury heeft alle finalisten intussen anoniem bezocht. Op 26 oktober wordt in Brussel bekendgemaakt wie met de hoofdprijs mag gaan lopen...