40 aannemers gebundeld op nieuw offerteplatform

Op zoek naar goede vaklui voor uw bouwproject? Sinds kort kunt daarvoor terecht op het platform Easy Offer van de jonge Hasseltse ondernemers Dries Nulens (25) en Dimitri Coolen (25). Zij garanderen u drie offertes om uit te kiezen. U vindt er ook heel wat informatie, onder meer over btw, vergunningen en mogelijke premies.

easy offerEr bestaan wel meer zogenaamde ‘leadgenerators’ of webtoepassingen waar bedrijven op zoek gaan naar klanten en omgekeerd. “Maar hun doel is om zo veel mogelijk offertes te genereren voor de bedrijven. De kwaliteit daarvan is vaak van ondergeschikt belang,” zeggen Nulens en Coolen. “Wat we vaststellen is dat veel particulieren voor hun bouwproject maar blijven zoeken naar offertes, uit angst om te veel te betalen. Maar de goedkoopste offerte is meestal niet de beste voor hun project." Easy Offer denkt ook aan de vaklui: “We zorgen voor maximum drie offertes, zodat er voor de aannemers een behoorlijke kans is om de offerte binnen te halen.”

Voor de particulieren is het gebruik van Easy Offer gratis. De jonge ondernemers zorgen ook voor een eerste screening van het bouwproject. Het netwerk van Easy Offer bestaat ondertussen al uit een 40-tal Limburgse bedrijven, van grondwerkers tot afwerkers. Die betalen tussen de 12 en 20 euro per offerte, plus een forfaitaire marketingvergoeding per jaar.

Easy Offer gaat nog een stap verder. “We zorgen desgevraagd ook voor advies en informatie," zeggen Dimitri Coolen en Dries Nulens. "Hoe kan ik vocht bestrijden? Is er 6 of 21% btw verschuldigd? Moet ik een bouwvergunning aanvragen, en zo ja, hoe doe ik dat? Op welke premies kan ik rekenen... Daarmee zorgen we voor een persoonlijke aanpak."