"45.000 euro om personeel te motiveren"

Unizo-Limburg

heeft een actieplan opgesteld dat ondernemingen moet helpen om gemakkelijker personeel te vinden, én te houden. Eén van de voorstellen is het ‘attitudebad’, waarbij jongeren worden ondergedompeld in een intensief en kortdurend coachingprogramma om hen essentiële vaardigheden bij te brengen. Een ander concreet voorstel zijn de stagesecretarissen, die de draaischijf moeten worden tussen onderwijs, ouders en bedrijfsleven bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van een leercontract. Stagesecretarissen zouden bedrijfsleiders voorbereiden op het werken met een stagiair.

Nieuwjaarsduik
In het plan worden bedrijven ook een aantal 'best practices' geserveerd. Het telesecretariaat Offitel in Genk, nochtans actief in een sector die doorgaans negatief in het nieuws komt met betrekking tot de tevredenheid van het personeel, lichtte woensdag voor een geïnteresseerd publiek zijn visie toe. “Als callcenter is het voor ons een enorme uitdaging om mensen te vinden. Ook het houden van het personeel in ons bedrijf is niet meer zo vanzelfsprekend,” zegt Bart Jansen, co-zaakvoerder van Offitel. “We doen er dan ook alles aan om ons personeel via ‘teamcoachen’, contactpersonen tussen het personeel en het kader, te begeleiden."
"Daarnaast is er ook bijzonder veel aandacht voor opleidingen, voorzien we voldoende extra legale voordelen en organiseren we speciale personeelevents zoals personeelsfeesten en uitstappen zoals de Nieuwjaarsduik, Dwars door Hasselt, enzovoort,” vervolgt collega-zaakvoerder Luc Vannitsen. "De investering die Offitel hiervoor doet is niet gering. In totaal gaat het over bijna 45.000 euro per jaar. Maar die investering is meer dan de moeite waard," besluiten beide zaakvoerders.