Nieuws Limburg 45 nieuwe bedrijven op kmo-terrein

45 nieuwe bedrijven op kmo-terrein

45 nieuwe bedrijven op kmo-terrein

De gemeente Bocholt is gestart met de verkoop van kmo-gronden langs de Zuid-Willemsvaart.
“Positief nieuws voor onze ondernemers en de gemeentefinanciën”, verduidelijkt schepen Jos Plessers (VIA).

Diverse bedrijfsleiders van kleine en middelgrote ondernemingen in Bocholt en ook uit Bree zijn al jaren vragende partij voor extra ruimte om hun bedrijf uit te breiden of om hun zonevreemde bedrijven te herlokaliseren. “Fase 1 van de kmo-zone langs het kanaal laat ons vandaag toe 45 kavels te ontwikkelen op basis van het gewestplan. Die gaan we nu ook snel vermarkten. Na jaren van investeren kan de gemeente eindelijk ook inkomsten van de verkoop genereren”, opent schepen Plessers.

Zodra deze eerste fase van deze kmo-zone volzet is, start de tweede fase. Dat gebeurt onder meer met de aanleg van een ontsluitingsweg naar de N76. “Door een procedure bij de Raad van State is dit deelproject voorlopig opgeschort. Jammer, dat zorgt voor een onverwachte vertraging. De procedure voor de opmaak van een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan loopt al. Nadat dit plan is goedgekeurd, komen er nog eens 7 ha kmo-gronden vrij”, aldus Plessers.

Kmo-zone ‘Kanaal’ in Bocholt is uitstekend gelegen tussen de Zuid- Willemsvaart en de N76, op korte afstand van de Nederlandse grens. Fase 1 is opgedeeld in 45 percelen, waarvan 25 langs het kanaal en een 20-tal in het binnengebied. “Bedrijven kunnen meerdere loten aankopen met de mogelijkheid om een conciërge- of eigenaarswoning bij de onderneming te bouwen met zicht op het kanaal”, besluit Jos Plessers. De prijs van de kmo-gronden is vastgesteld op 45 euro per m2.

Roger Dreesen

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer