Nieuws Limburg 468 VDAB-medewerkers komen bij u langs

468 VDAB-medewerkers komen bij u langs

468 VDAB-medewerkers komen bij u langs

Op donderdag 30 januari zijn alle diensten van de VDAB gesloten. De medewerkers zijn immers allemaal ‘de baan’ opgestuurd om KMO’s en kleine zelfstandigen te bezoeken. In Limburg gaat het om maar liefst 468 medewerkers, zowat een tiende van het totale aantal bij de VDAB in Vlaanderen.

Waarom? Deze dag is uitgeroepen tot de IBO-dag, wat staat voor Individuele Beroeps Opleidingen Dag. IBO is een opleidingsmaatregel die het aanwerven van een minder ervaren werkzoekende voor de werkgever extra aantrekkelijk maakt. De werkgever leidt de werkzoekende zelf op. Zo krijgt hij een medewerker helemaal op maat van zijn bedrijf. Daarbij komt een financiële compensatie: tijdens de opleiding betaalt hij enkel een productiviteitspremie die overeenkomt met ongeveer 1/3 van het normale loon in die functie.

Hilde BaertenDe maatregel is al goed ingeburgerd bij grotere bedrijven, maar minder gekend bij de kleinere. Vandaar het initiatief van de VDAB. “In Limburg gaan 468 VDAB-medewerkers in duo’s de baan op,” zegt Hilde Baerten, provinciaal directeur Arbeidsmarktbeheer van VDAB. “Zij vertrekken vanuit 9 startlocaties in de provincie en volgen een uitgestippelde route. We willen meer kleine bedrijven overtuigen van dit IBO-instrument, dat jobkansen kan bieden en voor bedrijven als voordeel heeft dat ze hun eigen werknemers op de werkvloer verder kunnen opleiden.”

“In 2013 startten in Limburg 2.296 IBO’s,” aldus nog Baerten. “De formule zit duidelijk in de lift en we zijn dan ook heel blij dat de werkgeversorganisaties UNIZO-Limburg, VKW-Limburg en VOKA-KVK Limburg komen supporteren voor onze actie.”

De ondernemingen worden ook telefonisch gecontacteerd en kunnen met vragen zelf terecht op de website en op de VDAB Servicelijn (0800 30 700, weekdagen van 8-19u).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.