Nieuws Limburg 5 dopdagen voor Ford Genk in mei

5 dopdagen voor Ford Genk in mei

5 dopdagen voor Ford Genk in mei

Bij Ford Genk worden in mei gedurende vijf dagen geen auto’s geproduceerd. Dat heeft de directie aan de vakbonden laten weten. De stempeldagen zijn een gevolg van de daling van de vraag naar de modellen die in Genk worden geproduceerd. Toch blijft de dagelijkse productie behouden op 1.000 exemplaren, waarvan 575 Mondeo’s en 425 exemplaren van de Galaxy en S-Max.


De vakbonden hebben aan de directie gevraagd om andere manieren te zoeken om de productie aan te passen, zonder over te gaan tot ontslag. Het zint de bonden ook niet dat er tijdelijken worden in dienst genomen terwijl de productie zo vaak stil ligt.

Er wordt in mei ook gedopt in de wielenfabriek. Dat is een gevolg van de zachte winter. Er werden minder stalen wielen gekocht die worden gebruikt voor winterbanden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.