Nieuws Limburg 5 miljoen winst en toch is fabriek dicht

5 miljoen winst en toch is fabriek dicht

5 miljoen winst en toch is fabriek dicht

Dow Chemical Company (Tessenderlo) heeft zopas de jaarcijfers gepubliceerd van het boekjaar 2012. Daaruit blijkt een winst van bijna 5 miljoen euro. Er werd ook een winst van meer dan 46 miljoen overgedragen van het vorige boekjaar, waardoor de totale overgedragen winst 51,28 miljoen euro bedroeg. De omzet 2012 steeg met ruim 4 procent tot 89 miljoen. Er werd dan ook een productierecord gevestigd.

dowOndanks die schitterende cijfers heeft de Amerikaanse chemiereus aan het einde van dat jaar toch beslist om de plant in Tessenderlo dicht te doen. Samen met het bijkantoor in Edegem werkten er 216 mensen. Begin 2013 werd een akkoord over het sociaal plan bereikt. De operatie paste in een wereldwijde herstructurering. De sluiting in Tessenderlo betekende ook het einde van het engagement van Dow in ontwikkelingsprojecten zoals het warmtenet op de industriezone Ravenshout en de samenwerking met het Vito voor de research naar nieuwe producten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.