Nieuws Limburg 5 redenen om de gratis Social Media Contentplanner te downloaden

5 redenen om de gratis Social Media Contentplanner te downloaden

5 redenen om de gratis Social Media Contentplanner te downloaden

De dagen van enkel spontane en ongeorganiseerde berichten plaatsen op social media zijn achter de rug. Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom jij best al op voorhand een overzichtelijke planning maakt voor je social media.

1. Mis nooit belangrijke data

Is het belangrijk voor je merk dat je #Werelddierendag viert? Hoe zit het met #BlackFriday? #NationalPizzaDay?

Een social media inhoudskalender helpt jou om op de hoogte te blijven van al die themadagen (samen met ‘echte’ feestdagen zoals Pasen en Nieuwjaar). Je zal geen enkele gelegenheid missen om je merk te verheffen en met volgers in contact te komen op speciale datums.

2. Consequent posten is de beste manier om meer betrokkenheid te genereren

Niemand zal je willen volgen als de meest recente post op je profiel twee jaar geleden is. Consequentie brengen in je social media posts toont potentiële volgers dat je geïnvesteerd hebt in het kanaal. Daarbovenop train je de huidige volgers om op regelmatige basis inhoud te verwachten en ermee bezig te zijn. Je bouwt aan langdurige relaties die tot verkoop leiden. Een contentplanner helpt jou om consequent op alle platforms te posten.

3. De ideale mix van content voor jouw bedrijf

Niemand houdt van vrienden die alleen over zichzelf praten. Hetzelfde geldt voor merken op sociaal gebied. Natuurlijk willen volgers weten wanneer je een uitverkoop hebt of een nieuw product aanbiedt, maar zij willen ook andere soorten inhoud zien, zoals video’s en nieuwsverhalen uit de branche, persoonlijke interacties en antwoorden op vragen, leuke wist-je-datjes, …

Door vooraf jouw sociale content te plannen, publiceer je uit elke categorie een uitgebalanceerde hoeveelheid inhoud.

4. Bespaar tijd

“Maar houdt het bijhouden van een gedetailleerde planning van elke post op social media mij niet langer bezig?”, vraag je je misschien af. Eerlijk gezegd? Het antwoord is nee. Het gebruik van een sociale mediakalender bespaart je tijd. Als je een plan hebt voor je toekomstige sociale inhoud, kun je je berichten van tevoren plannen.

5. Zoek uit wat het beste werkt voor jou

Als je een overzicht hebt van wat je hebt gepubliceerd, kan je gemakkelijker resultaten meten. Vergelijk jouw publicatieplanning met de analyses en kijk of je patronen kan vinden. Misschien presteren berichten die op donderdag zijn gepubliceerd het beste. Misschien houden jouw Facebook volgers echt van 15-secondenvideo’s, terwijl je Twitter volgers de voorkeur geven aan lange blogberichten. Misschien zien jouw Instagram volgers graag één bericht per dag, terwijl jouw LinkedIn volgers er drie per week willen zien. Meet je bevindingen en blijf testen en optimaliseren tot je het perfecte publicatieschema vindt dat werkt voor jouw merk.

Omdat jouw content het verdient om in de schijnwerpers te staan:

[button color=”green” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://demarketingafdeling.be/downloads/contentplanner?utm_medium=contentdossier&utm_source=madeinlimburg&utm_campaign=landingspagina+contentplanner “]Download de gratis Contentplanner![/button]

Wil je jouw social media marketing naar het volgende niveau brengen? Dan laten we je graag zien hoe je eenvoudig berichten kan inplannen, publiceren, meten en optimaliseren. Contacteer ons en wij zorgen voor een succesvolle en efficiënte oplossing!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer