Nieuws Limburg 5 wagens, 5 landen, minder dan 5 uur…

5 wagens, 5 landen, minder dan 5 uur…

5 wagens, 5 landen, minder dan 5 uur…

Jean-Marie Pfaff, Patrick Snijers en Cynthia Reekmans waren een aantal van de chauffeurs die een straffe stunt voor Mercedes-Benz-concessie Groep Jam hebben uitgevoerd. Met 5 elektrische wagens zijn ze erin geslaagd om in 4,5 uur tijd 5 landen te doorkruisen. Op die manier kon het dealership de autonomie van elektrische voertuigen in de praktijk demonstreren.

5-5-5 Electric Drive was de naam van het event, waarbij met 5 elektrische wagens werd getracht om 5 landen te passeren in minder dan 5 uur. Met een chrono van 4,5 uur werd de missie glansrijk volbracht.

“Er reden vier Mercedes-EQ’s mee (EQB, EQE-AMG, EQE 350+ en EQS) én de gloednieuwe smart #1, die we in primeur hebben voorgesteld”, zegt Sebastiaan Rutten, Sales Director van Groep Jam Hasselt. “Als chauffeurs hadden we enkele speciale gasten uitgenodigd, zoals Jean-Marie Pfaff, Marc Duez en Patrick Snijers. Ook onze ambassadeur, Cynthia Reekmans, heeft meegereden. Na een briefing over het verloop van de rit, werd om 13 uur gestart in Schengen (Luxemburg). Van daar uit ging het naar Frankrijk, waarna werd afgeslagen richting Duitsland, om tot slot via Nederland aan te komen in het stadion van KRC Genk, in België dus. Zonder de verkeersregels te overtreden, werd het parcours afgelegd in 4,5 uur. Een mooi bewijs dat de autonomie van onze elektrische voertuigen erg performant is.”

Aansluitend op de stunt werden een aantal fleetklanten van Groep Jam uitgenodigd voor een boeiend event, met sprekers over slimme energieoplossingen, fiscaliteit en -uiteraard- het elektrische wagenpark van Groep Jam. Afsluiten werd gedaan met een sfeervolle netwerkreceptie.

“Een zeer geslaagd opzet”, aldus Sebastiaan Rutten. “Klanten en buitenstaanders hebben in de praktijk kunnen ervaren dat elektrisch rijden alleen maar voordelen biedt. Dat gekoppeld aan een gezellig, informeel contactmoment, is een mooie aanloop naar de acties die traditioneel in het voorjaar zullen plaatsvinden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.