Nieuws Limburg 50.000 euro cash voor 3 straffe vernieuwers

50.000 euro cash voor 3 straffe vernieuwers

50.000 euro cash voor 3 straffe vernieuwers

Daymaker (Lien Verwimp en Nico Mullens), Denck (Dennis Godderie) en Equivita (Charlotte en Viktor-Jan Vertessen) zijn de 3 Limburgse start-ups die een innovatiepremie van 50.000 euro binnenrijven. Dat is het verdict na een spannende beoordeling van honderden aanvragen die Vlaio te verwerken kreeg.

Vlaio heeft een wedstrijd gemaakt van de toekenning van innovatiepremies. Het begon met een oproep naar sterke innovatieve ideeën, gelanceerd in februari dit jaar. Unizo Limburg zette mee de schouders onder het project, met als doel minstens 15 Limburgse dossiers op de jurytafel te krijgen. Dat lukte, want 17 straffe bedrijven uit deze regio deden een gooi naar de subsidie van 50.000 euro. Uiteindelijk bereikten er 5 de Vlaamse finale, waarvan er nu 3 zijn uitverkoren om de centen op zak te steken.

Lien Verwimp en Nico Mullens van Daymaker (foto boven), een reisplatform om routes en activiteiten te plannen, is één van de gelukkigen. “Het is een ongelooflijk motiverend gevoel dat professionals echt in ons concept geloven”, zegt Lien enthousiast. “Dit is een extra boost om Daymaker zo snel, maar vooral zo goed mogelijk, op de markt te krijgen.”

Bij zus en broer Charlotte en Viktor-Jan Vertessen is hetzelfde enthousiasme aanwezig. Hun bedrijf Equivita vond een methode om het geslacht van een veulen op voorhand te bepalen. Een enorm huzarenstukje dat nergens ter wereld al werd voorgedaan!

En ook Denck deelt die vreugde. Dennis Godderie werkt aan een toiletbril die onaangename geurtjes automatisch afzuigt. Eind dit jaar hoopt hij met de verkoop te starten.

Unizo Limburg, dat de winnaars aanspoorde om mee te doen, is verheugd dat Limburg borrelt van de frisse ideeën. “We helpen met veel plezier niet alleen de winnaars, maar ook de andere finalisten, kandidaten én alle andere vernieuwende starters met de uitbouw van hun ondernemersidee”, zegt gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx. “Het zijn dergelijke ideeën die aan de basis liggen voor de economische vooruitgang in onze provincie. Dit initiatief is dus absoluut voor herhaling vatbaar.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.