500 nieuwe jobs op Kanaal Noord in Bree

Na een procedure die 12 jaar geleden in gang werd gezet, vestigt zich het eerste bedrijf op de uitbreiding van het industrieterrein Kanaal Noord in Bree. Het gaat om het transportbedrijf HC Trans. Inmiddels zijn de hele 50 hectare industrieterrein gereserveerd, ondermeer door het energiebedrijf Electrawinds. In totaal is het nieuwe industrieterrein goed voor 500 nieuwe banen.

Met de uitbreiding van het industrieterrein Kanaal Noord beschikt Bree over ruim 50 hectare verse industriegronden. Daardoor kunnen een aantal bestaande bedrijven uitbreiden, zoals Scana Noliko, dat 20 hectare krijgt om bestaande installaties te regulariseren en verder te kunnen uitbreiden. “Een 15-tal nieuwe bedrijven komt zich in de nabije toekomst op het industrieterrein vestigen," zegt burgemeester Jaak Gabriëls."Het eerste is HC Trans, het transportbedrijf van Toon Hendrix uit Beek dat onder meer containers en betonplaten verkoopt en verhuurt. Jaak Gabriëls: “Opdat ook de andere bedrijven zich in Bree kunnen vestigen, gaan we nu verder met de aanleg van nieuwe wegen en infrastructuur. Die aanbesteding is al goedgekeurd: we gaan er van uit dat begin 2013 deze hele operatie achter de rug is.”

Inmiddels heeft het stadsbestuur al een nieuwe aanvraag tot uitbreiding van het industrieterrein Kanaal Noord ingediend. Het gaat om nog eens 200 hectare industriegrond.


PaBr