Nieuws Limburg “5G brengt Limburg 511 miljoen en 2.400 jobs op”

“5G brengt Limburg 511 miljoen en 2.400 jobs op”

“5G brengt Limburg 511 miljoen en 2.400 jobs op”

Even snel als de verbinding zelf, zou het 5G-netwerk in Limburg moeten uitgerold worden. Dat vindt Voka Limburg. “Anders verliezen onze bedrijven concurrentiekracht ten opzichte van het buitenland”, zegt Cathérine Dreesen, die ook becijferde dat 5G tegen 2030 onze provincie 511 miljoen aan extra inkomsten en 2.400 nieuwe banen kan opleveren.

Voka Limburg en Proximus vertelden eerder deze week in een online event voor 1.000 ondernemers wat de meerwaarde van 5G kan zijn. “Het wordt een echte game changer, die een cruciale rol zal spelen in de digitale versnelling die bedrijven moeten doormaken”, zegt Cathérine Dreesen, directeur Internationalisatie en Innovatie bij Voka Limburg. “De interesse bij bedrijven is groot, maar zonder een maximale uitrol van het netwerk dreigt onze competitiviteit verder te verzwakken. Met de goedkeuring van de stralingsnormen eerder deze week, is de eerste stap gezet. We doen nu een oproep naar de federale regering om de veiling snel in de markt te zetten. Anders geraken we hopeloos achterop tegenover onze buurlanden. De coronacrisis heeft nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk digitale connecties en diensten zijn. Ondernemingen kunnen door 5G hun digitale transformatieprocessen drastisch versnellen. Bedrijfsmodellen die door 5G worden aangestuurd, kunnen ook veiliger en sneller verlopen. Het belang van een snelle opstart neemt dus alleen maar toe.”

De voorspellingen zijn dat 5G tegen 2030 voor 511.680.000 euro extra inkomsten en 2400 nieuwe jobs kan zorgen in Limburg. “Ondanks dat enorme potentieel heerst er in de bedrijfswereld nog veel onduidelijkheid over wat 5G specifiek voor hen kan betekenen, welke kosten en opbrengsten het met zich meebrengt en hoe ze het best implementeren binnen een duidelijk businessplan”, aldus nog Dreesen. “Het is onze rol om ondernemingen daarover te informeren en hen te stimuleren om alvast proefprojecten met 5G op te starten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.