Nieuws Limburg 6% btw voor renovatiewerken nu definitief

6% btw voor renovatiewerken nu definitief

6% btw voor renovatiewerken nu definitief

In het Belgisch Staatsblad van 19 juli is de Programmawet van 4 juli 2011 verschenen waarbij het verlaagde btw-tarief van 6% voor renovatie- en verbouwingswerken aan woningen ouder dan 5 jaar eindelijk definitief gemaakt wordt.

Dit verlaagde btw-tarief van 6% was in België sinds het jaar 2000 van toepassing en liep af op 30 juni 2011. De regering besliste intussen wel om dit tarief definitief te maken maar het was dus wachten tot de publicatie in het Belgisch Staatsblad. Zolang dit niet was gebeurd (tussen 30 juni en 19 juli) waren de bouwbedrijven verplicht om voor de renovatiewerken aan woningen tussen 5 en 15 jaar opnieuw het oude tarief van 21% btw aan te rekenen. Zij kunnen nu voor hun klanten een creditnota opmaken om hen toch te laten genieten van het 6%-tarief. Indien de klant de factuur al betaald zou hebben, betaalt het bouwbedrijf hem of haar het verschil in btw terug.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.