Nieuws Limburg 6 miljoen extra voor Hasselts softwarebedrijf

6 miljoen extra voor Hasselts softwarebedrijf

6 miljoen extra voor Hasselts softwarebedrijf

Het Hasseltse bedrijf Right Brain Interface, dat digitale boxen maakt om alle tv-zenders te kunnen bekijken, programma’s op te nemen en af te spelen wanneer het uitkomt, krijgt een kapitaalinjectie van 6 miljoen euro. Investeringsmaatschappij LRM is één van de partners die het geld op tafel leggen. Daarnaast participeren ook PMV (ParticipatieMaatschappij Vlaanderen), de Capricorn ICT Arkiv, Diepensteyn (de holding van de familiale aandeelhouders van Brouwerij Palm) en Pamica (het investeringsvehikel van Michel Akkermans). Daarnaast participeren ook medewerkers, vrienden en familie in deze kapitaalverhoging.

Bart Van Coppenolle & Philip Vandormael 2Het product van Right Brain Interface heet “bhaalu”, een soort videorecorder waarmee kijkers het volledige tv-aanbod kunnen opnemen en bekijken over alle tv-kanalen, en zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze de opgenomen programma’s wensen te bekijken op hun televisie, maar ook op andere platformen. Een testpubliek van 500 mensen is alvast laaiend enthousiast over de box.

Bart Van Coppenolle, ceo van Right Brain Interface (op de foto link, met Philippe Vandormael), is blij: “De brede steun die we mogen ontvangen van mede-ondernemers en het innovatie-minnende Vlaamse middenveld, doet deugd.”

Het opgehaalde kapitaal wordt geïnvesteerd in productontwikkeling en commercialisering van bhaalu.

Opvallend: op ongeveer dezelfde locatie in Hasselt zit ook Zappware, dat ook Set Top Boxen maakt voor digitale tv. Eén van de geldschieters daar is… LRM. “Maar zij zitten in een ander segment, en richten zich vooral op de b-to-b-markt,” aldus LRM in een reactie aan Het Belang van Limburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.