Nieuws Limburg 6 miljoen voor Diepenbeeks biotechbedrijf

6 miljoen voor Diepenbeeks biotechbedrijf

6 miljoen voor Diepenbeeks biotechbedrijf

De Europese Commissie heeft een financiering van 6 miljoen euro goedgekeurd voor een consortium dat onder leiding van het Diepenbeekse bedrijf Apitope werkt aan de ontwikkeling van een vaccin voor de ziekte van Graves. Dat is een aandoening van het immuunsysteem die resulteert in de overproductie van schildklierhormoon. Zo’n 2% van de vrouwen heeft er last van. Mogelijke symptomen nijn onder andere verhoogde hartslag, spierzwakte, slaapstoornissen en prikkelbaarheid.

Keith MartinHet middel dat Apitope hiertegen in de klinische fase zal brengen, heeft een lage kans op nevenwerkingen en dus een goed potentieel voor therapeutische efficientie. “Deze financiering zal een team van experts toelaten om een noodzakelijke therapie te ontwikkelen die de oorzaak van deze ernstige aandoening behandelt,” zegt dr. Keith Martin, CEO van Apitope. ”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.