Nieuws Limburg 60 jobs verloren door faling schakelproducent

60 jobs verloren door faling schakelproducent

60 jobs verloren door faling schakelproducent

Zoals hier donderdag aangekondigd, werd Electronic Apparatus in Tessenderlo zopas failliet verklaard. Geen kleintje zo blijkt, want er werkten 60 mensen.

Electronic ApparatusElectronic Apparatus was gespecialiseerd in de productie van zogenaamde printed circuit boards, of elektronische schakelingen. De hoogtechnologische circuits werden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, telecom, medische apparaten en halfgeleidersindustrie.
Maar de jongste jaren ging het serieus bergaf met het bedrijf. Tussen 2010 en 2012 zag het bedrijf – mogelijk door de concurrentie van de elektronische chips – de omzet met meer dan de helft terugvallen. In 2012 werd aan het bedrijf nog voor een half jaar bescherming tegen de schuldeisers toegekend.

Door het faillissement verliezen 40 arbeiders en 20 bedienden hun job. De rechtbank heeft Mr. Luc Naudts als curator aangesteld. “Het faillissement kwam voor de medewerkers niet echt als een verrassing,” zegt ACV-secretaris Benny Vandenreyken. “Er was al veel tijdelijke werkloosheid ingevoerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.