60 miljoen voor 200 vakantiewoningen in Zutendaal

Het Nederlandse Trias Investeringen, eigenaar van het vakantiepark Narvik HomeParcs Mooi Zutendaal, gaat in de komende jaren 50 tot 60 miljoen euro investeren in de bouw van 200 tot 250 extra vakantiewoningen. Dat hebben de eigenaars verteld op een persontmoeting in Zutendaal, waar de nieuwste vakantiewoningen van de architect Jan des Bouvrie werden voorgesteld.

Trias Investeringen is wereldwijd actief in vastgoedoperaties. Als (een klein) onderdeel daarvan hebben de eigenaars John van der Linden en Bart van der Valk ook 3 campings met stacaravans helemaal omgebouwd tot moderne vakantieparken met eigentijdse houten woningen. Eén van deze Narvik HomeParcs bevindt zich in België (Zutendaal), waar inmiddels al 150 van deze moderne vakantiehuisjes staan. De bouw hiervan heeft, samen met de opwaardering van de facilitaire gebouwen zoals het zwembad en restaurant, tot dusver zo'n 21 miljoen euro gekost. Het park wordt vooralsnog vooral door Nederlanders bezocht, hoewel ook steeds meer Belgen de weg naar Zutendaal vinden.

Trias Investeringen wil nu nog een stap verder gaan. De vergunningen voor de bouw van nog eens 200 vakantiewoningen zijn er inmiddels. "Dat maakt dat we in de komende jaren nog eens 50 tot 60 miljoen euro zullen investeren," zegt Bart van der Valk. "Dat betekent uiteraard ook goed nieuws voor de werkgelegenheid hier in Zutendaal." Momenteel werken er 35 FTE's in het park, uitgezonderd de lokale aannemers voor de huizenbouw.

Navik Jan des BouvrieDe eerste exemplaren van de nieuwe woningen zijn intussen al klaar. Het gaat om 2 types van luxueuze vakantieverblijven die werden getekend en ingericht door de Nederlandse architect Jan des Bouvrie. Van de 21 woningen die er in deze stijl zullen komen, zijn er inmiddels al 15 verkocht aan privé-investeerders, die door de parkexploitatie worden doorverhuurd met een rendement van 6,2 procent per jaar.