Nieuws Limburg 65 familiebedrijven komen uit de kast

65 familiebedrijven komen uit de kast

65 familiebedrijven komen uit de kast

Het is wetenschappelijk bewezen: bedrijven die zich bewust profileren met sterke familiewaarden en een langetermijnvisie, presteren beter dan niet-familiebedrijven in dezelfde sector. En dus heeft VKW Limburg 65 ondernemingen overtuigd om zich expliciet te ‘outen’ als familiebedrijf.

Het grote voordeel van familiebedrijven is dat medewerkers zich kunnen identificeren met de normen en waarden van de familie. Het is authentiek, er zijn korte communicatielijnen en de sfeer is informeler. Wie zich in die context goed voelt, zal zich meer inzetten en beter presteren. Nog volgens de wetenschap leidt de fierheid over het familiebedrijf tot een sterkere identiteit bij de andere stakeholders, zoals aandeelhouders, klanten en leveranciers.

Net daarom stimuleerde VKW Limburg familiebedrijven om hun trots te tonen en uit de kast te komen als familiebedrijf. “In de aanloop naar ons Family Business Event en de tweede editie van Familielaan 16, riepen we onze familiebedrijven op zich expliciet te outen als trotse familiebedrijven”, zegt Koen Hendrix, directeur van VKW Limburg en van het Expertisecentrum Familiebedrijven. “Die oproep leverde spontaan 65 positieve reacties op. Een onverhoopt succes, maar tegelijkertijd ook een bewijs dat familiebedrijven zich meer en meer bewust zijn van hun sterktes. En terecht.”

VKW Limburg-voorzitter Marc Meylaers: “Maar liefst 70% van alle Limburgse bedrijven is een familiebedrijf. Als zij hun sterktes meer in de verf zetten, wordt onze regio er economisch en sociaal alleen maar beter van. Wij zijn dus op onze beurt trots op al deze familiebedrijven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.