7.000 m² extra distributieruimte bij Imes

De distributeur van industriële benodigdheden Imes heeft het gloednieuwe distributiecentrum in Hasselt officieel in gebruik genomen. Er werd zo'n 7.000 m² bijgebouwd, goed voor een investering van 5 miljoen euro.

Imes, dat deel uitmaakt van de Franse multinational Descours & Cabaud, versterkt daarmee zijn logistieke ruggengraat voor de Benelux. Het distributiecentrum zal, behalve voor Imes, ook dienst doen voor het zusterbedrijf Van den Broeck in Herentals, dat sinds een drietal jaar deel uitmaakt van dezelfde groep, én voor het Nederlandse zusterbedrijf Laman.

Jos VandaelDe opslagruimte is nu uitgebreid van 5.000 tot 12.000 m². Straks zullen er 85.000 producten en benodigdheden voor industriële bedrijven voorradig zijn. "Tegelijk heben we vier extra laad- en loskaaien aangelegd en onze processen verbeterd," zegt ceo Jos Vandael.

Vanaf januari opent Imes in Hasselt ook een nieuw winkelconcept. "Elke professional kan er zijn producten komen kopen. We mikken daarbij op een multikanalenaanpak: via web, via de winkel en via persoonlijk contact. Als een professional iets ziet op onze website, maar het toch even in het echt wil bekijken, kan hij daarvoor straks in deze winkel terecht," zegt Vandael.

Imes haalt met 180 medewerkers in een tiental vestigingen een omzet van 61 miljoen euro. Bij Van den Broeck in Herentals werken er 80 mensen.