Nieuws Limburg 7 bedrijven renoveren samen huizen in 8 dagen

7 bedrijven renoveren samen huizen in 8 dagen

7 bedrijven renoveren samen huizen in 8 dagen

Zeven bedrijven uit de Euregio Maas-Rijn slaan de handen in elkaar in het project Modlar. Tegen 2016 moeten de zeven in staat zijn om een rijwoning in acht dagen tijd grondig te renoveren en energie-neutraal te maken. Het project krijgt 250.000 euro Europese steun (Interreg).

Het idee komt van Bas Van de Kreeke van de gelijknamige bouwgroep, actief in Belgisch- en Nederlands Limburg. “Om gezinswoningen op vlak van energiezuinigheid aan te pakken, worden overal ter wereld slimme systemen ontwikkeld. Maar geen enkel Duits, Nederlands of Belgisch bedrijf heeft al die kennis en kunde in huis. Vandaar dat we de krachten bundelen, om op termijn uit te groeien tot één aanspreekpunt voor de woningbezitter,” zegt Bas Van de Kreeke.

wijze Bas van de KreekeTegen de lente van volgend jaar willen de zeven – verenigd in het project Modlar – een prototype woning hebben verbouwd. “Belangrijk is dat de woning hooguit één dag zonder dak mag komen te zitten. Het prototype willen we daarna nog tot het eind van het jaar monitoren, zodat we kunnen kijken of de resultaten naar wens zijn. Tegen 2016 hoopt Modlar op de markt actief te zijn. “Bedoeling is dat de woningbezitter zijn lening kan afbetalen met het geld dat hij/zij uitspaart op de energiekosten. Er komen dus geen extra kosten bij kijken.

Van de Kreeke trekt de kar. Met de hulp van Innovatiecentrum Limburg zijn er de volgende partners uit de Euregio gevonden: Huygen Ingenieurs & Adviseurs (energietechnieken), Urban Dots (architect), Hedach (houtskelet), Lambrechts (sanitair en verwarming), Color-Dämmstein Fassadensysteem (gevels en isolatie) en Neber (hernieuwbare energie). Modlar gaat ook samenwerken met kennisinstellingen in de Euregio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.