Nieuws Limburg 70 jobs op de helling bij bedrijf in Opglabbeek

70 jobs op de helling bij bedrijf in Opglabbeek

70 jobs op de helling bij bedrijf in Opglabbeek

Bij Covidien-Medtronic, een logistieke dienstverlener aan de ziekenhuissector uit Opglabbeek, heeft het personeel te horen gekregen dat een belangrijk deel van de activiteiten zal overgebracht worden naar het Nederlandse Heerlen. In eerste instantie zullen de gemiddeld 70 uitzendkrachten die hier dagelijks actief zijn, de dupe worden van deze operatie. De vakbonden overleggen nu met de directie om ook de impact op de rest van de 300 werknemers te kennen.

covidien opglabbeekHet personeel en de vakbonden hebben van de directie vernomen dat er herstructureringsplannen op tafel liggen. Een aantal activiteiten zullen -misschien pas over twee jaar- worden overgebracht naar het Nederlandse Heerlen. Daar heeft Medtronic, de multinational die sinds kort eigenaar is van Covidien Logistics, ook al een magazijn, wat voor synergievoordelen kan zorgen. “Van wat we tot dusver weten is dat de eerste impact van de beslissing de uitzendkrachten zal treffen,” zegt Gert Steegmans van het ACLVB. “Dat zijn er zo’n 70 per dag, een aantal dat op piekmomenten nog oploopt. In de regio is het dus een belangrijke werkgever voor die doelgroep.”

Wat de gevolgen zijn voor de andere 300 werknemers is nog niet duidelijk. “Dat zal verder overleg met de directie moeten uitwijzen,” aldus nog Steegmans. “Er worden nu informatie- en consultatiefases georganiseerd, zodat de volledige impact duidelijk wordt en we waar nodig gepast kunnen reageren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.