Nieuws Limburg 74% van Limburgse kmo’s volledig of gedeeltelijk plat

74% van Limburgse kmo’s volledig of gedeeltelijk plat

74% van Limburgse kmo’s volledig of gedeeltelijk plat

Het zijn statistieken waar een goede vakbondsactie jaloers op zou zijn: corona heeft inmiddels 74% van alle kleine en middelgrote bedrijven tot een gedeeltelijke of volledige stilstand gedwongen. Intussen klinkt de vraag steeds luider om gecontroleerd te mogen herstarten.

30% werd verplicht volledig gesloten door de overheid. Voor 15% geldt dat ze van de overheid alleen nog de meest dringende interventies mogen uitvoeren. 10% besloot zelf tot een volledige sluiting over te gaan, na het wegvallen van klanten en business. Nog eens 19% koos om gelijkaardige redenen voor een gedeeltelijke sluiting. Rest nog amper 26% van de kmo-bedrijven die nog volop actief zijn. “Dit is opmerkelijk minder dan de 1 op 3 in de rest van Vlaanderen”, aldus gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx. “Dit cijfer zegt heel veel over de enorme impact van de coronacrisis op onze Limburgse ondernemers en de Limburgse economie.”

61% van de ondernemers verwacht (of rekent er in elk geval op) tegen eind april (16%) of toch zeker begin mei (46%) opnieuw volop aan de slag te kunnen. 16% gaat eerder uit van begin juni, 4% van begin juli en 3% spreekt van dit najaar. 13% weet het niet. “Bemoedigend is dat niemand ervan uitgaat ‘niet meer’ te kunnen heropstarten. Onze ondernemers blijven dus relatief optimistisch en zien voor hun bedrijf nog een toekomst”, stelt Lodewyckx. “Samen met hen blijven we erin geloven en doen we er elke dag alles aan om dat ook te doen lukken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer