Nieuws Limburg 8 antennes voor beter bereik van bedrijven

8 antennes voor beter bereik van bedrijven

8 antennes voor beter bereik van bedrijven

POM Limburg, de provinciale entiteit die zich opwerpt als regisseur van ons economisch bestel, gaat op 8 locaties in de provincie een contactpunt installeren. “In alle uithoeken van Limburg komen wij een aantal dagen per maand naar onze klant: de Limburgse ondernemer”, zegt POM-voorzitter Tom Vandeput vanuit Lommel, waar zopas de eerste antenne officieel werd geopend. “Zo maken we onze dienstverlening breed toegankelijk en fungeren we als eerstelijns doorgeefluik naar alle andere actoren die start- en scale-ups kunnen bijstaan.”

“Voor de werking van POM Limburg is het essentieel om een nauwe band te hebben met het economische werkveld”, stelt Vandeput. “Met de POM-antennes willen we die connectie versterken. Zij zijn onze voelsprieten op het terrein. Een effectieve aanwezigheid dichtbij de bedrijven is dus noodzakelijk.”

Het team is vanaf nu minimaal twee dagen per maand aanwezig in bedrijvencentrum Noordlink in Lommel, waar de nood het hoogst was om een contactpunt op te zetten. Vanaf begin oktober volgen dan de zeven Limburgse incubatoren, in onder meer Kinrooi, Sint-Truiden en Houthalen. Tom Vandeput: “We zijn er voor ondernemers in de hele provincie, niet alleen voor die in Hasselt en Genk. In al deze fysieke loketten hanteren we telkens het zogenaamde ‘opendeurprincipe’: alle start-ups, scale-ups, mature bedrijven en lokale besturen kunnen op elk moment binnenspringen met hun vragen of uitdagingen. We geven advies over subsidies, projecten, uitbreidingsmogelijkheden, marktverkenning, sectorspecifieke info, enzovoort. Naast de verwijzing naar onze eigen kanalen en platformen, zijn we een doorgeefluik naar andere instanties die onze bedrijven vooruithelpen, zoals Vlaio, LRM of de werkgeversorganisaties.”

De vragen, bezorgdheden en uitdagingen die de antennes krijgen voorgeschoteld, zullen ook worden gebundeld en doorgegeven aan het provinciale hoofdkwartier in Hasselt. “Zo kunnen we bekijken of we binnen de werking van POM Limburg structurele oplossingen kunnen bieden die tegemoetkomen aan de behoeftes van alle Limburgse ondernemers”, aldus nog Vandeput.

Tijdens de opening van de eerste antenne in Lommel werd bovendien een samenwerking bekendgemaakt die POM Limburg heeft afgesloten met Limburg Start Up (LSU), de starterswerking van LRM. “We hebben contractueel vastgelegd dat we in onze antennes ook zullen fungeren als aanspreekpunt voor lokale starters en hen zullen integreren in de operationele werking van LSU. We moeten het warm water niet opnieuw uitvinden als we alle expertise ter zake bij onze partners aanwezig is”, besluit de POM-voorzitter.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.