Nieuws Limburg 8 futuristische projecten moeten 60 jobs opleveren

8 futuristische projecten moeten 60 jobs opleveren

8 futuristische projecten moeten 60 jobs opleveren

Het Limburgse provinciebestuur heeft zopas bijna 400.000 euro vrijgemaakt om 8 innovatieve projecten van Limburgse bedrijven te ondersteunen. Het duwtje in de rug moet de weg vrijmaken voor bijna 1 miljoen aan investeringen en 60 nieuwe jobs.

Wie mag rekenen op een subsidie van maximaal 50.000 euro?

Ambassify (Koen Stevens) en Thalento (Ben Greven) willen een Online Recruitment Platform ontwikkelen, waarbij de HR-reputatie van de bedrijven in rekening wordt gebracht om onder meer sollicitanten een beter beeld te geven.

Epic Blue en Thermiek gaan samenwerken om een platform te maken dat tools bevat om vlot en foutloos het thermisch profiel van bedrijfsgebouwen in kaart te brengen.

Isolair (Marc Nulens) en Pull Rhenen willen samen een nieuw product ontwikkelen om vloeren te isoleren. De stof wordt opgespoten en moet dezelfde eigenschappen hebben als thermische en akoestische matten.

Locaventure en Kooymans Beheer krijgen extra middelen voor het opzetten van een uitleensysteem waarmee overheden en andere exploitanten makkelijk en betaalbaar deel-fietsen kunnen aanbieden.

Race Productions (Ridley) en Unitum Group (Trideus) gaan samenwerken om onderdelen en accessoires voor fietsen in 3D te printen. Het maatwerk streelt niet alleen de ijdelheid van de sporters, maar moet ook de prestaties bevorderen.

Thor Catering (Wim Croonen en Filip Vanheusden) gaat samen met Alfa-Zet Systems een intelligente voedingsautomaat ontwikkelen. Gekoelde producten en maaltijden kunnen besteld worden en vervolgens met een badge uit de automaat gehaald worden.

Hamster Cleaning (Luc Vandeweyer en Seppe Thys) en Smartlog (Jo Nelissen) werken aan een toepassing waarmee de vervuiling in ventilatiesystemen door middel van sensoren kan opgespoord worden.

BME (Koen Vanderweyden) en RMDY zoeken naar een toepassing die meer klantenbeleving creëert bij het online shoppen. Er zit een duidelijk link met de offline retail, zodat beide elkaar versterken.

“Businessverruimende inzichten en strategieën zorgen voor zakelijke groei en stimuleren de regionale economie”, zegt kersvers gedeputeerde van Economie, Tom Vandeput. “Wat vaak als een pril idee begint, kan met de juiste partners worden uitgewerkt tot een product of dienst die aan een nieuwe marktvraag beantwoordt, bijkomende omzet creëert en voor nieuwe jobs zorgt. Met een impulsfinanciering stimuleren we dan ook Limburgse kmo’s om het ontstaan en de uitwerking van baanbrekende ideeën te versnellen.”

Bedrijven die ook aanspraak wensen te maken op de provinciale subsidie kunnen tot uiterlijk 30 april 2019 een aanvraag indienen via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.