Nieuws Limburg 800 Limburgse bedrijven krijgen SALK-bezoek

800 Limburgse bedrijven krijgen SALK-bezoek

800 Limburgse bedrijven krijgen SALK-bezoek

Door bezoeken aan 800 Limburge KMO’s wil Unizo-Limburg zo’n 50 echte groeibedrijven detecteren om hen intensief te helpen uitbreiden. Na de bouwsector is dit het tweede grote SALK-project van Ondernemersplatform Limburg dat de sluiting van Ford Genk moet proberen op te vangen.

Met het project ‘Groeibedrijven’ wil het Ondernemersplatform (de zes Limburgse werkgeversorganisaties) onze economie transformeren en voor de toekomst wapenen. Dit moet resulteren in de groei van zo’n 50 bedrijven, wat uiteindelijk honderden duurzame jobs moet opleveren.

“Bij Unizo hebben we 15 mensen opgeleid om 800 Limburgse starters en KMO’s te bezoeken”, legt directeur Bart Lodewyckx van Unizo-Limburg uit. “Niet om daar ons lidmaatschap te verkopen, wel om hen antwoorden op hun vragen te formuleren. Zo’n 250 bezoeken zijn al gebeurd. We willen hieruit zo’n 50 echte groeibedrijven met 5 tot 20 medewerkers selecteren. Het zijn bedrijven die op een scharnierpunt staan en willen uitbreiden.”

Bart_Lodewyckx_TP_002.jpgExpertenteam helpt
De geselecteerde bedrijven krijgen individuele begeleiding van externe experts die hun groeiplan uittekenen en begeleiden. “Want het is opvallend dat veel Limburgse KMO’s vandaag nog altijd niet de weg vinden naar ondersteuningsmaatregelen die hen kunnen helpen bij hun groei,” zegt Lodewyckx. “We gaan hen ook een adviesraad ter beschikking stellen en hun specifieke KMO-problemen helpen oplossen. Daarnaast organiseren we werkgroepen waar ondernemers ervaring uitwisselen over uitdagingen, problemen en veel gemaakte fouten.”

Voor dit project is twee jaar lang 75.000 euro SALK-geld vrijgemaakt. Daarmee hebben de 15 Unizo-medewerkers een opleiding genoten om die bezoeken professioneel af te handelen, en is Ignace Van Oortegem ingehuurd. Die begeleidde 30 jaar lang voor KBC het groeiverhaal rond vermogensbeheer.

Yves LAMBRIX

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.