Nieuws Limburg Mega-order: 800 miljoen naalden voor vaccins

Mega-order: 800 miljoen naalden voor vaccins

Mega-order: 800 miljoen naalden voor vaccins

Hospidex, het bedrijf van Genkenaar Francis Gielen en Hendrik Seghers, heeft een order in de wacht gesleept van maar liefst 256 miljoen injectienaalden. Opdrachtgever BioNtech zal ze gebruiken voor de toediening van het coronavaccin. Daarnaast heeft Hospidex een raamcontract binnengehaald om nog eens 550 miljoen naalden aan de Europese lidstaten te leveren.

Hospidex is officieel gevestigd in Tienen, maar heeft een sterke Limburgse inslag. Niet alleen is Managing Director en mede-eigenaar Francis Gielen een rasechte Genkenaar, het bestuur telt gekende Limburgse ondernemers als Jean-Paul Teyssen, Patrick Kerkhofs en Wim Vandenbossche. Hospidex is gespecialiseerd in de invoer, distributie en commercialisering van medisch materiaal in West-Europa. De 45 medewerkers realiseren een jaarlijkse omzet van zo’n 30 miljoen euro.

Een resultaat dat in 2021 fors kan oplopen, nu diverse grote bestellingen voor corona-naalden bij Hospidex zijn binnengerold. “Het gaat in eerste instantie om 100 miljoen LDS-naalden voor vaccinproducent BioNtech in Duitsland”, zegt Francis Gielen. Hendrik Seghers vervolgt: “LDS staat voor Low Dead Space, wat inhoudt dat er heel weinig restvolume overblijft. Deze naalden maken het mogelijk dat er niet 5 maar 6 dosissen uit een flacon kunnen gehaald worden, wat heel belangrijk is in de strijd tegen het virus. Binnen een maand volgt er een extra bestelling van 156 miljoen naalden.”

“Bovendien sloten we vorige week een raamovereenkomst met de Europese Unie, waarbij de lidstaten tot 550 miljoen LDS-naalden bij ons kunnen bestellen. In het raamcontract zit ook de mogelijkheid om klassieke injectienaalden, spuiten, naaldcontainers en ontsmettingsdoekjes aan te kopen. Op die manier zullen we in belangrijke mate een bijdrage leveren in het indijken van de corononapandemie”, besluiten Seghers en Gielen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.