Nieuws Limburg 82% Limburgse ondernemers acht faillissement onwaarschijnlijk

82% Limburgse ondernemers acht faillissement onwaarschijnlijk

82% Limburgse ondernemers acht faillissement onwaarschijnlijk

We ontvingen de resultaten van het grote onderzoek dat professor Pieter Vandekerkhof en Maarten Colson van het Research Center for Entrepreneurship aan de UHasselt zopas hebben uitgevoerd. Meer dan 530 Limburgse ondernemers vulden de enquête in. Daaruit blijkt onder meer dat:

* 75% van de Limburgse ondernemers verwacht een tweede coronapiek na de zomer. De helft van alle ondernemers denkt dat de gevolgen daarvan minder erg zullen zijn dan de voorbije piek. Opvallend is dat familiebedrijven het herstel van de economie eerder positiever inschatten dan niet-familiebedrijven.

* 63% van de ondernemers vindt dat de overheid de huidige ondersteuningsmaatregelen moet verderzetten. Meer dan de helft vraagt zelfs bijkomende steun. De meerderheid vindt dat er geen belastinggeld moet gespendeerd worden om bedrijven als Brussels Airlines te redden.

* 88% van de ondernemers is van mening dat de overheid de arbeidsmarkt moet flexibiliseren. Amper 1/3 is geneigd de eigen mensen meer aan telewerk te laten doen. 15% gelooft dat de werkloosheid de komende 12 maanden niet zal stijgen.

* 25% is door de coronacrisis meer belang gaan hechten aan e-commerce. 63% heeft een wake-up call gekregen om alerter te zijn naar nieuwe zakelijke opportuniteiten. Bijna 30% geeft aan dat in post-coronatijden een ander businessmodel zal gehanteerd worden.

* Het volume van de orders zal bij de Limburgse ondernemingen in de komende 12 maanden stijgen (21%), dalen (41%) of gelijk blijven (38%). Een eerder positieve balans, dus.

* 82% acht het onwaarschijnlijk dat zijn zaak failliet zal gaan in 2020. Zo’n 40% stelt investeringen uit of blaast ze voorgoed af.


Meer details van dit onderzoek worden zaterdag en maandag toegelicht in Het Belang van Limburg. In deze boeiende artikelenreeks, verduidelijkt met enkele sprekende grafieken, wordt ook ingezoomd op de mening van niet-ondernemende Limburgers, zeg maar: de werknemers en consumenten. Aanrader!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.