Nieuws Limburg 83% van Limburgse bedrijven is nog open

83% van Limburgse bedrijven is nog open

83% van Limburgse bedrijven is nog open

Iets meer dan 1 op 3 Limburgse bedrijven (33,8%) is ondanks het coronavirus nog volledig operationeel. Nagenoeg de helft van de bedrijven (49,3%) geeft aan gedeeltelijk aan het werk te zijn. Ongeveer 1 op 6 (16,9%) heeft de deuren voor onbepaalde tijd gesloten. Dat blijkt uit een rondvraag van VKW Limburg bij 1000 bedrijven. De werkgeversorganisatie roept op om zoveel mogelijk aan het werk te blijven om onze economische keten in ieders belang niet te laten stilvallen.

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder van VKW Limburg: “We begrijpen heel goed dat een aantal bedrijven ervoor kiezen om de deuren te sluiten of erger nog: verplicht worden dat te doen. We roepen wel op om in de communicatie hier rond, de nodige aandacht te hebben voor de vele bedrijven die behoren tot de zogenaamde ‘essentiële sectoren’, die absoluut paraat moeten blijven om het land draaiend te houden. Maar zeker ook voor al die andere bedrijven die blijven ondernemen, met maximale integratie van de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, creativiteit en inzet van technologie. Zij moeten immers hun medewerkers kunnen blijven activeren en enthousiasmeren om hun cruciale rol te blijven vervullen en dat is niet altijd even eenvoudig.”

“Alleen dankzij de inzet van al deze mensen kunnen we de keten in beweging houden. In ieders belang. Iedereen die vandaag, op welke manier dan ook – met inachtneming van de regels – aan de slag blijft, verdient dan ook onze volle steun en krijgt van ons ook een eresaluut.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.