Nieuws Limburg 85 nieuwe jobs in kmo's van Balendijk

85 nieuwe jobs in kmo's van Balendijk

85 nieuwe jobs in kmo's van Balendijk

Goed nieuws uit Lommel, waar met de sluiting van Emgo en de herstructurering van Hansen Transmissions, de afgelopen maanden toch wel wat slecht nieuws te rapen viel. In het bedrijvenpark Balendijk is op de site van de ter ziele gegane caravanbouwer Home Car, immers de laatste van de 24 bedrijvenunits verkocht die projectontwikkelaar Van den Boer Concept daar heeft neergezet. “We hebben een concept ontwikkeld waarbij we oude bedrijfsterreinen opkopen en daar ten behoeve van kmo’s, kleinere, betaalbare units van 200.000 tot 400.000 euro op bouwen,” zegt Filip Remans van Van Den Boer Concept. “Een succesformule, want de 24 units waren heel snel uitverkocht. We tellen er nu al 85 arbeidsplaatsen.”

peter vanvelthovenDe Lommelse burgemeester Peter Vanvelthoven is blij met deze evolutie. “Van een verouderd bedrijventerrein zien we nu een moderne zone met kmo’s die op volle toeren draaien. Daar kunnen we alleen maar tevreden mee zijn. Het project is niet alleen goed voor de tewerkstelling, en biedt esthetische meerwaarde, maar heeft tevens een belangrijke signaalfunctie naar andere ondernemers. De goede, succesvolle voorbeelden, geven immers goesting om er ook aan te beginnen.”

Wie er eens een kijkje wil gaan nemen, kan dat bijvoorbeeld doen tijdens de Open Balendijkdagen, die op 23 en 24 maart plaatsvinden. “Achttien bedrijven zetten dan de deuren open. Een nieuw recordaantal deelnemers,” zegt co-organisator Steven Lehaen van Vaneylen Zeefdruk.

DC/KMe

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.