Nieuws Limburg 850.000 euro voor nieuwe fabriek van Vandereyt

850.000 euro voor nieuwe fabriek van Vandereyt

850.000 euro voor nieuwe fabriek van Vandereyt

Vlaams minister Hilde Crevits kent ruim 850.000 euro steun toe aan Martin Vandereyt Groep uit Zonhoven. De pionier in houtskeletbouw heeft een nieuw technisch concept uitgewerkt rond modulaire woningbouw, Maxxo Modules genoemd. Om dit systeem met plaatsingstijd van één dag, te gaan realiseren, wordt 11 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe productiefaciliteit in Dilsen-Stokkem. Crevits gaat daar nu een deel van betalen, vooral om de opleidingen voor de nieuwe medewerkers te financieren.

Het was in juni jongstleden dat Vandereyt de aankoop van een leegstaande fabriekshal van 27.000 m2 in Dilsen-Stokkem aankondigde. Er zal een tweede vestiging en productielocatie voor de modulaire woningen worden ingericht, goed voor 100 nieuwe jobs. (Lees artikel) De omschakeling naar deze nieuwe techniek vergt een totale investering van ruim 11 miljoen euro.

De Maxxo Modules zijn verplaatsbare, stapelbare en uitbreidbare woningen, die zowel losstaand als gekoppeld aan de bestaande woning geplaatst kunnen worden. Om de plaatsingstijd tot een absoluut minimum te beperken, wordt elke module zorgvuldig in het atelier geprefabriceerd en naar ieders smaak ingericht. Niet alleen de wanden, maar ook de vloer, het dak, elektriciteit, badkamer en keuken wordt vooraf klaargemaakt. Dit alles zorgt ervoor dat een Maxxo Module onmiddellijk gebruiksklaar is na levering en plaatsing. Bovendien doet deze Maxxo Module onmiddellijk dienst als volwaardige BEN-woning. (Bijna Energie Neutraal).

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: “Bedrijven die innoveren en investeren in nieuwe producten en personeel aanwerven en opleiden, komen in aanmerking voor steun. Zoals Martin Vandereyt Groep uit Zonhoven. Het is voor de opleidingen en de tewerkstellingsgroei dat Vlaanderen ruim 850.000 euro steun toekent. Dit moet het bedrijf toelaten te laten groeien en ook buitenlandse afzetmarkten te veroveren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.