Nieuws Limburg 86% van cursisten wordt na jaar beter op het werk

86% van cursisten wordt na jaar beter op het werk

86% van cursisten wordt na jaar beter op het werk

Van de 3.000 Limburgers die elk jaar een langdurige opleiding bij Syntra Limburg afsluiten, bereikt 86% al na een jaar zijn doel: beter presteren op het werk. En wie werkzoekend is: na een jaar is bijna 90% van de Syntra-cursisten onder dak bij een werkgever. De cijfers komen uit een studie die werd uitgevoerd door Ipsos.

Syntra Limburg organiseert jaarlijks zo’n 250 langdurige opleidingen in diverse sectoren. ”Mensen investeren bij ons tijd en geld om vooruit te geraken in het leven”, zegt afgevaardigd bestuurder Dirk Vanstipelen. “Niemand heeft tijd, alles moet snel en efficiënt zijn. Daarom focussen onze opleidingen op nuttige, praktische beroepskennis. Ook de hooggeschoolden zien de laatste jaren het nut in van die praktische kennis. Dit zowel in avondlessen als in voltijdse dagopleidingen.”

Met succes, zo blijkt. “Maar liefst 88% van de voltijdse dagopleiding-cursisten is 1 jaar na afstuderen aan de slag”, weet Vanstipelen. De doorstroom naar de arbeidsmarkt is dus indrukwekkend. Praktische kennis staat gelijk aan jobkansen.”

Maar ook de werkende cursisten en de zelfstandigen hebben baat bij de extra scholing. “Werknemers die via een opleiding willen verbeteren in hun job, bereiken dat doel in 86% van de gevallen binnen één jaar”, aldus nog de directeur. “Maar liefst 27% geeft aan dat de Syntra-opleiding rechtstreeks geholpen heeft met hun promotie. Daarenboven stelt 71% van de zelfstandigen dat ze dankzij hun opleiding een betere ondernemer geworden zijn. We merken bovendien een verdubbeling van het aantal zelfstandigen voor en na de opleiding die ze bij ons volgen.”

Het volledige aanbod van het volgende cursusjaar kan je hier terugvinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.