Nieuws Limburg 95 bedrijven verwelkomen arbeidsgehandicapte

95 bedrijven verwelkomen arbeidsgehandicapte

95 bedrijven verwelkomen arbeidsgehandicapte

Maar liefst 95 Limburgse bedrijven en organisaties hebben vorige week een dag lang gastheer gespeeld voor een werkzoekende met een arbeidshandicap. Het is de bedoeling om deze mensen te laten proeven van de werkvloer, zodat ze hun eigenwaarde kunnen opvijzelen en hun kwaliteiten kunnen tonen aan een potentiële werkgever. Anderzijds doen de bedrijven mee om te kunnen ontdekken of deze personen toch in het reguliere arbeidscircuit kunnen ingepast worden.

Duodag 119Het aantal mensen dat tot deze groep behoort is erg hoog. In Limburg alleen al staan er 5.684 werkzoekenden geregistreerd met een arbeidshandicap. Dat is overigens een sterke stijging in vergelijking met vorig jaar: + 11,4 procent. In totaal maken de arbeidsgehandicapten 16,5 procent uit van alle (niet-werkende) werkzoekenden in deze provincie.

DUOdag, zoals het project heet, koppelde de arbeidsgehandicapten een dag lang aan een vaste medewerker van het bedrijf. Door mee te lopen in de dagdagelijkse activiteiten konden beide partijen een beter beeld krijgen op de mogelijkheden op tewerkstelling. Een aantal deelnemende organisaties hebben al aangegeven dat ze hun stagiair voor een dag de mogelijkheid op een vaste betrekking willen bieden.

Bedrijven die al medewerkers in dienst hebben met een arbeidsbeperking zijn onder meer Brouwland (Beringen) en Novation (Genk). Huis Pricken uit Hasselt had dit jaar 2 mensen in begeleiding, eveneens met het de mogelijkheid tot vast werk.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.