Nieuws Limburg A2O Architecten haalt één van grootste opdrachten binnen

A2O Architecten haalt één van grootste opdrachten binnen

A2O Architecten haalt één van grootste opdrachten binnen

Het Hasseltse architectenbureau A2O heeft een wedstrijd gewonnen om een volledig nieuwe wijk in de Brusselse deelgemeente Anderlecht te tekenen. Het gaat om een ontwerp van 175 woningen, die meer dan 500 bewoners zullen huisvesten. “Het is één van de meest ambitieuze huisvestingsprojecten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van de laatste jaren”, zegt Stefaan Evers van A20.

Brussel staat voor heel wat uitdagingen op vlak van huisvesting. Er wordt tegen 2025 een bevolkingsgroei van ongeveer 100.000 inwoners verwacht, wat het belang van nieuwe en kwalitatieve huisvesting dringend maakt. Vandaar dat de schaarse oppervlakte in de hoofdstad wordt aangepakt met oplossingen die verhoogde densiteit combineren met woonkwaliteit, privacy en de vraag naar een hoog veiligheidsgevoel.

Samen met het Brusselse bureau Multiple wist A2O deze opdracht te vertalen naar een grootschalig project in Anderlecht. “Een zeldzame open plek in een complexe en verstedelijkte wijk, waarin het bestaande gebruik als volkstuintjes zich laat lezen als een getuige van het vervlogen landbouwverleden van de gemeente Anderlecht.”

Met 175 nieuwe woningen en meer dan 500 nieuwe bewoners wordt er een klein dorp toegevoegd aan de bestaande wijk. Het programma wordt verdeeld over vijf volumes die in het nieuwe landschap aansluiten bij de architectuur en volumetrie van hun directe omgeving. Een mooie referentie voor het Hasseltse architectenbureau…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.