a2o-scholencampus-beeld-3-300×162

A2O wint internationale designwedstrijd

Hoewel het vlak bij de deur is, met name in het hartje van thuisstad Hasselt, heeft architectenbureau a2O een internationale competitie gewonnen om de nieuwe campus voor de technische scholen te tekenen. Het gaat om een project dat een investering vergt van zo'n 20 miljoen euro, en moet voltooid zijn binnen dit en 3 jaar.

A2o won na een internationale aanbesteding het pleit voor deze DBFM-formule (Design Build Finance Maintain), samen met ingenieurs Boydens-Establis. "De jury waardeerde de flexibiliteit van het gebouw dat wij hiervoor getekend hebben, waardoor het echt kan inspelen op de wisselende pedagogische noden," aldus Jo Berben van a2o. "We hebben het dan ook laag energetisch en uiterst duurzaam opgevat. Hierdoor zullen de exploitatiekosten voor de gebruikers in de toekomst sterk verminderen."

Het gebouw is gelegen aan de spoorweg ter hoogte van het station. Het zal zo'n 14.000m² vloeroppervlakte innemen en dienen als leslokalen voor de diverse opleidingen, een open leercentrum, kapsalon, sportfaciliteiten, hout- en bouwateliers, administratieve en diverse ontspanningsruimtes.