Nieuws Limburg Aamec komt volledig in handen van management

Aamec komt volledig in handen van management

Aamec komt volledig in handen van management

Aamec, gevestigd in industriezone Genk Zuid, werd enkele maanden geleden volledig overgenomen door Luc Stassen en Jo Vanbuel. Freddy Baeten en Yvo Dreesen, die in 1994 het bedrijf in automatisatie en mechanisatie hebben opgericht, blijven nog enkele jaren aan boord ter ondersteuning. Aamec toont zich intussen voorloper op vlak van waterstofopslag, en heeft knappe projecten lopen in landen als de VS.

Aamec staat voor Algemene Automatisatie en Mechanisatie. Het was in 1994 dat Freddy Baeten en Yvo Dreesen deze naam kozen om hun start-up vorm te geven. Doorheen de jaren investeerde Aamec stelselmatig in de uitbouw van het machinepark, de bedrijfssite en het aantal medewerkers. Een belangrijke mijlpaal is 2017, toen via een gedeeltelijke management buy-out, Jo Vanbuel en Luc Stassen, mee aan het roer van de onderneming kwamen.

Het mooie parcours door heen de jaren maakt dat Aamec vandaag in staat is om zowel kleine als complexe, grootschalige industriële automatiserings- en mechaniseringsprojecten binnen te halen en tot een goed einde te brengen. “Naast volledige turnkeyprojecten, verzorgt Aamec ook studies, conceptontwikkeling en realisaties voor externe engineeringbureaus”, voegen Luc Stassen en Jo Vanbuel nog toe.

Eind december 2022, dus nog geen 3 maanden geleden, hebben Luc en Jo het bedrijf helemaal overgenomen. “Yvo is met pensioen, maar blijft Aamec nog enkele jaartjes ondersteunen in de werkplaats. En Freddy blijft nog meerdere jaren actief om geleidelijk aan de overdracht af te ronden”, stellen de nieuwe eigenaars.

Qua aanbod blijft Aamec zoeken naar vernieuwing. “Zo zijn we mee op de trein van waterstof gestapt. We hebben al de kans gehad om 3 protolijnen voor waterstofopslag voor de automobielsector te vervaardigen, en dit in België, Amerika en China. Momenteel zijn we zelfs bezig met het grootste project ooit voor Aamec: een geautomatiseerde lijn voor waterstofopslag in de Europese automotive-industrie”, aldus Jo en Luc.

Binnen die grenzen blijft het echter niet: “We zijn intussen sterk actief in Amerika voor diverse automatisatie-projecten. Een groeiende markt waarin onze expertise goed gekend is.” De groei maakt dat het Genkse bedrijf permanent op zoek is naar nieuwe medewerkers. “Versterking met de juiste motivatie: die is zeker meer dan welkom om onze toekomst mee vorm te geven”, besluit het duo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.