Nieuws Limburg Aangepast voorstel om perserij Ford over te nemen

Aangepast voorstel om perserij Ford over te nemen

Aangepast voorstel om perserij Ford over te nemen

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey heeft dinsdagmiddag een nieuw voorstel om de perserij van Ford Genk over te nemen, ingediend bij Vlaams minister van Economie en Werk, Philippe Muyters. Daar is het document onmiddellijk doorgestuurd naar het Agentschap Ondernemen en Flanders Investment and Trade (FIT), die allicht deze week nog moeten oordelen of de voorwaarden die Dumarey stelt, voldoende zijn voor een akkoord.

Het water tussen de Vlaamse regering en ondernemer Guido Dumarey van Punch Metals leek veel te diep om tot een overname van de perserij van Ford Genk te kunnen komen. De deuren leken dichtgeslagen omdat volgens de overheid het voorstel van Dumarey op los zand was gebouwd, en volgens de ondernemer zelf omdat de overheid niet meegaand was in het voorstel om minstens 200 jobs te redden. Onder impuls van onder meer de Genkse burgemeester Wim Dries, kwam er uiteindelijk toch opnieuw toenadering tussen beide partijen, zo schreef Het Belang van Limburg, dinsdag.

“Dit heeft geleid tot een nieuw, aangepast voorstel van Guido Dumarey, dat ons dinsdagmiddag bereikt heeft,” bevestigt Thomas Pollet van het Kabinet Muyters. Het is echter niet duidelijk welke aanpassingen Punch Metals juist heeft gedaan. “We gaan dit nu grondig bestuderen en hierbij het advies inwinnen van gespecialiseerde instanties. Het Agentschap Ondernemen en Flanders Investment and Trade hebben al een kopie gekregen om te bekijken of het voorstel economisch verantwoord is. We verwachten op korte termijn hun opmerkingen, en zullen op basis daarvan een antwoord geven aan Guido Dumarey.” Allicht zal dat nog deze week gebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.