Nieuws Limburg Aannemers Sentower Park krijgen (zo goed als) niks

Aannemers Sentower Park krijgen (zo goed als) niks

Aannemers Sentower Park krijgen (zo goed als) niks

Uit de besprekingen die de gerechtsmandataris heeft gevoerd met de schuldeisers van het hippische centrum Sentower Park in Opglabbeek, blijkt dat de aannemers, die samen nog zo’n 2,7 miljoen euro tegoed hebben, zo goed als helemaal in de kou blijven staan. In plaats van de 20 tot 25 procent van de openstaande facturen, die hen enkele maanden geleden nog in het vooruitzicht was gesteld, zal hen nu maximaal 2 procent worden uitgekeerd.

sentower park mail hallUit de documenten die onze redactie kon inkijken, blijkt dat van de 5 miljoen euro die de Brabantse familie Meynaerts wil betalen voor het onroerend goed van Sentower Park, er 4,3 miljoen rechtstreeks naar kredietverstrekker Belfius gaat. Het overige van dat geld is voor stichter/eigenaar Erik Schildermans zelf, die via zijn managementvennootschap ook tot de schuldeisers behoort. Verder wordt er nog zo’n 750.000 euro betaald voor de goodwill van Sentower Park. Daarvan gaat een deel naar bouwbedrijf Ivo Gijbels, met wie Erik Schildermans een aparte overeenkomst had. In het voorstel dat volgende week aan de rechtbank wordt voorgelegd, is wat er dan nog overblijft (ook de gerechtsmandataris recupereert eerst nog zijn kosten), te verdelen onder de overige schuldeisers. Dat gaat van helemaal niks tot maximaal 2 procent van de openstaande facturen.

Volgens insiders is de kans heel groot dat de rechtbank dit voorstel aanvaardt. Zoniet kan Sentower Park ook nog failliet worden verklaard. De schuldeisers hebben al aangekondigd om via jurdische weg te proberen alsnog meer geld te kunnen recupereren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.