Nieuws Limburg Aantal Limburgse bouwvakkers slinkt dramatisch

Aantal Limburgse bouwvakkers slinkt dramatisch

Aantal Limburgse bouwvakkers slinkt dramatisch

Het aantal arbeiders dat tewerkgesteld is in de Limburgse bouwsector, is in de laatste maanden van 2014 fors gedaald. Er werden zo’n 5 procent minder bouwvakkers geteld dan een jaar voordien, waarmee de daling het meest uitgesproken was van heel 2014. Vergeleken met 5 jaar geleden gaat het om een terugval van ongeveer 1.000 werknemers, zo heeft Bouwunie Limburg berekend.

bouwvakkers ontslagenEr lijkt bovendien nog geen rem te zitten op de daling. De vooruitzichten zijn immers erg somber. Ongeveer de helft van alle bouw-kmo’s in Limburg verwacht de komende maanden minder bestellingen. Amper 14% rekent op een toename, de rest denkt aan een status quo. De renovatiemarkt zal nog wat standhouden, maar de nieuwbouw, en vooral de overheidsinvesteringen zullen volgens de aannemers helemaal gaan kelderen. De Bouwbarometer van Bouwunie Limburg staat op het één na (Q1 2013) laagste peil van de laatste 10 jaar. Bijkomende faillissementen, stopzettingen en afvloeiingen zijn dus niet uit te sluiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.