Nieuws Limburg Aantal Limburgse starters in vrije val

Aantal Limburgse starters in vrije val

Aantal Limburgse starters in vrije val

Na West-Vlaanderen, waar het aantal starters het voorbije jaar met 15 procent is gedaald, komt Limburg op de tweede plaats met een daling van meer dan 10 procent. Een spectaculair hoog cijfer. Samen met de andere provincies is het aantal starters in ons land teruggelopen met 5,2 procent. Een logisch evolutie, zo vinden experts, aangezien het in crisistijden minder waarschijnlijk is dat mensen hun vaste job opgeven om een risicovol bestaan als ondernemer te gaan leiden.

startersdagVlaanderen telt nog altijd zowat het dubbele aantal starters dan Wallonië, maar de daling is er groter. Unizo wil het tij keren door een aantal maatregelen als een verlaging van de belastingdruk, het temperen van de administratieve mallemolen en een lineaire loonlastenverlaging. De ondernemersvereniging start hiervoor ook een nieuw project op. ‘Ik word mijn eigen baas’ is een reeks roadshows waarbij starters in 100 minuten heel wat informatie en inspiratie krijgen voor de start van een eigen onderneming. Tijdens deze avonden komen BV’s en doorwinterde ondernemers als Jan Verheyen en Maurice Engelen een getuigenis afleggen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.